Leyendo actualmente
Posau llimona a l’arròs?

Posau llimona a l’arròs?

Llimona a l’arròs si o llimona a l’arros no; la recepta del ginet de Ciutadella i el secret d’una bona crema de llimona. Miquel Calent, Andreu Genestar i Margalida Castell ens ensenyen els secrets de la llimona a Brou i fa sol, la secció gastronómica  d’Al Dia a IB3 Ràdio, dirigida per Rafel Gallego al costat de la periodista i responsable de comunicació de Chefs(in), Araceli Bosch. Arrancam, com sempre, llançant una pregunta per Twitter:

Araceli ens va explicar que posar-li llimona a l’arròs és correctíssim i serveix per facilitar la digestió i contrarestar els greixos de la carn de la paella. Encara així, a l’estudi d’IB3 Ràdio la majoria digueren NO a la llimona i a Twitter la cosa no estava tan clara. Un 55% afirmà que és un sacrilegi posar-li llimona a l’arròs i un 45% va admetre que sempre li posa. Per solucionar aquest dubte li demanarem consell als nostres brouers professionals.

En Miquel Calent explicà que antigament els arrossos de carn no duien llimona, mentre que els arrossos de peix sí, és una qüestió de preservació. “Es julivert i sa llimona són àcids que poden ajudar a emmascarar s’olor d’un peix que ja no està com hauria d’estar”. Ara és diferent i posar-li llimona o no a l’arròs és qüestió de gusts. Què fa en Miquel? Si l’arròs és bo, unes gotetes de llimona; si l’arròs és dolent, molta llimona!

El nostre segon brouer del dia, el cocteler menorquí Andreu Genestar, ens parlà del ginet, una beguda típica de les festes de Sant Joan. Genestar ens va explicar la seva recepta de ginet. La voleu seber? La teniu aquí!

Per últim, la nostra tercera brouer professional del dia, la professora de cuina a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i autora del llibre Mallorca al forn i Mallorca a la cuina, Margalida Castell, ens va explicar com fer una crema de llimona. Voleu la recepta?

Què necessitam?
200 ml de suc de llimona (aprox. 5 llimones)
2 querades gran de sucre en pols
4 ous
100 grams de mantega

Te puede interesar también


Com ho feim?
Pelam la llimona. La podem ratllar per aprofitar la peladura a la crema.
Sucam les llimones
Posam el suc de llimona, els ous i el sucre a una olla a foc fluix o al bany maria.
Quan la crema estigui espessa, retiram del foc.
Afegim la mantega a poc a poc.
Deixam refredar a la gelera.

I ja tenim la nostra crema de llimona, així de senzill!

Aquest programa ple de llimones i brouers ens deixa amb moltes ganes de cuinar i amb moltes ganes d’estiu!

Escolta el programa AQUÍ.

Ver comentarios (0)

Deja un comentario

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Volver arriba